Gradior VisionFocus - Boudewijn Krijger  

Ervaringen:


> Lees meer


Home

Gradior

  Visie en missie
  Filosofie
  Achtergrond

Diensten

Ervaringen

Nieuwsbrief

Contact

 

 


Achtergrond

De naam

"Gradior" is letterlijk Latijn voor 'ik ga vooruit/verder' en staat in mijn ogen figuurlijk voor de vooruitgang die men zelf in de hand heeft. Tevens de naam van een bedrijf in het zuidwesten van Zuid-Afrika, opgezet door mijn overgrootvader. Dit bedrijf is in belangrijke mate succesvol geworden door een duidelijke visie op de toekomst en de aanwezige mogelijkheden.

Toen mijn grootmoeder mij hierover ooit vertelde, is deze naam en betekenis in mijn achterhoofd gebleven. Op een of andere manier heb ik altijd het idee gehad iets te doen met deze naam. Al heb ik lange tijd geen flauw besef gehad van de vorm, de inhoud en het doel.

In letterlijke zin betekent GradiorVisionFocus:

Een stap vooruit, gericht op visie

Keuzes

In mijn eigen leven heb ik een aantal cruciale beslissingen genomen die mijzelf en daarmee mijn leven een fundamentele wending hebben gegeven. Juist de ervaring van het zelf bepalen en maken van deze keuzes hebben structureel bijgedragen aan wie ik thans ben. Tevens hebben ze me stap-voor-stap bewust gemaakt van het gegeven dat ik verder kom als ik ook daadwerkelijk een stap maak.

Buenos Aires

Gedurende mijn wereldreis drong tot me door wat ik met de naam "Gradior" wilde. In Buenos Aires was het in de 2e helft van 2000 erg koud, zeker voor de tijd van het jaar. In een van de koude nachten kon ik de slaap niet vatten in de onverwarmde hotelkamer. Buiten joeg een ijskoude zuidelijke poolwind langs het raam. Steeds zoemden woorden door mijn hoofd: Gradior, vooruit, keuzes maken, visie, leren van, leren aan, communicatie, verder etc.

Tevens dacht ik na over de 'carrière' die ik in Nederland bewust had achtergelaten, wat ik daaruit in m'n 'bagage' had en hoe ik die in dienst kon stellen ten gunste van anderen: ruim 20 jaar werkervaring, 10 jaar management ervaring gecombineerd met een achtergrond in training, opleiding en mensenwerk aangevuld met verschillende trainingen, cursussen en workshops op het gebied van management en communicatie.

Besef

Vanuit een innerlijke behoefte groeide het besef dat ik eigenlijk mijn hele leven al niets liever doe dan mensen helpen en ondersteunen. In een latere fase werd daarbij duidelijk dat visie en (laten) weten wat je wilt één van de belangrijkste aspecten in het leven is. Dit in combinatie met de manier waarop personen met met hun omgeving communiceren. Verder kwam ik erachter dat dit tevens mijn motivatie was en nog steeds is voor het bestuderen van literatuur op dit gebied.

Steeds meer puzzelstukken vielen op hun plaats die uiteindelijke samen het beeld vormden voor GradiorVisionFocus, het kader waarbinnen en de missie van waaruit ik opereer. Iedere dag krijgt GradiorVisionFocus verder gestalte en besef ik steeds meer hoeveel ik zelf nog wil en kan leren wanneer ik het risico durf te nemen om fouten te maken.

Aan mijn grootmoeder heb ik te danken dat u dit nu kunt lezen.

Ik spreek u graag nader want ik ben zeer benieuwd wat uw ideëen zijn en of, en zo ja hoe ik metGradiorVisionFocus u, uw team en/of uw organisatie een stap vooruit kan helpen. Ik zie uit naar ons (volgende) contact.

Wellicht tot snel,
Boudewijn Krijger

 

terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


       

 

Food for thought:

info@gradior.nl+31 (0)6 54760731